Delovne rokavice so na določenih delovnih mestih obvezna

Delovne rokavice

Določena delovna mesta imajo tudi obvezno opremo, ki jo mora vsak delavec imeti in uporabljati. Nekatera delovna mesta so namreč res zelo nevarna in je delovna oprema tam namenjena temu, da zaščiti delavca vsaj do nekega nivoja.

Delovne rokavice so ena izmed tistih, ki jih morajo delavci uporabljati. Delovne rokavice lahko uporabljajo tako mizarji kot tudi gozdarji in podobno. Delovne rokavice so tudi nekaj, kar uporabljajo gasilci. Zelo različna delovna mesta potrebujejo nedoločeno zaščitniško opremo, ki je zelo pomembna za vsakega delavca. Načeloma mora biti poskrbljeno za čisto vsakega delavca, da ima to opremo. Zato po navadi priskrbi delodajalec. Brez delovne opreme namreč delavec ne more delati.

Delovne rokavice so namenjene temu, da zaščitijo roke pred raznimi poškodbami, ki se lahko zgodijo. To je v primeru, ko delamo za kakšnimi vročimi stvarmi ali pa režemo z ostrim orodjem. Takrat je zelo pomembno, da se delavec zaščiti in takrat mu lahko zelo veliko pomagajo delovne rokavice.

Delovne rokavice so na določenih delovnih mestih obvezna

Delovne rokavice pa so tudi zelo različne. Imamo različne materiale in pa tudi debeline samih rokavic. Vse je odvisno od delovnega mesta in kaj delo zahteva oziroma kaj zahteva delodajalec? Nekateri potrebujejo debelejše rokavice, nekateri pa tanjše. V vsakem primeru pa je zelo pomembno, da če je to del naše službe, moramo pač delovno opremo in v tem primeru delovne rokavice tudi uporabljati.

Tudi sama sem kot prostovoljna gasilka morala imeti čisto vedno pri sebi delovne rokavice. Vsakič, ko smo imeli kakršno koli intervencijo in ne glede na to, kakšna je bila intervencija, je bila obvezna oprema delovne rokavice in to sem tudi morala imeti. Z gasilstvom sem se zelo veliko naučila in tudi ugotovila, da so delovne rokavice res zelo pomembne pri določenem delu. Delovne rokavice smo pri gasilcih tudi redno menjavali, in sicer na približno eno leto. Nekateri so imeli rokavice tudi prej uničene, kar je pomenila, da so prej dobili nove. Če pa so rokavice kljub temu bile zelo lepe. Tudi po ena letu so se vseeno zamenjale.

Previous
Popolna nova garažna vrata, ki nudijo lep videz in varnost
Next
Izola hoteli so primeren prostor za oddih