Dermatologija na prvem mestu pri izbiri študija!

Dermatologija

Že od nekdaj me zelo zanima dermatologija in vse, kar je povezano z njo. Strast do dermatologije je bila tako močna, da sem se po koncu srednje šole odločila za študij na Medicinski fakulteti. Komaj sem čakala, da se v tretjem letniku odločim za vejo medicine, ki pokriva področje kože. Uganete, o kateri veji govorim? To je dermatologija, veja medicine, ki jo bom študirala še naslednjih pet let. Dermatologi se namreč ukvarjajo z zdravljenjem kožnih bolezni in različnih alergijskih reakcij. 

Če bi se morala ponovno odločati za študij, bi bila dermatologija še vedno na prvem mestu. Zakaj? Že kot majhna punčka sem imela veliko kožnih nepravilnosti. Vse te nepravilnosti so bile posledica nekih alergijskih reakcij, ki so se pojavljale vsake toliko časa. Če se ne motim, največ v zimskem času, ko so nizke zunanje temperature ter suhi prostori hiše pripomogli k poslabšanju moje kože. Atopični dermatitis po dlaneh in komolcih, majhne, skoraj nevidne bradavice na prstih na nogi, lepotne pike po celem telesu in še ni lahko naštevala. Kup drobnih nepravilnosti, ki pa so me še kako motile, sploh v času pubertete. Vsaka pubertetnica namreč težko sprejme takšne spremembe. Takrat sem želela imeti le najlepšo kožo, brez lusk in drugih kožnih nepravilnosti. Da bi nepravilnosti za vedno izginile, sem uporabljala različne kozmetične proizvode, ki so bili bolj ali manj uspešni. Ker nekatere nepravilnosti še vedno niso izginile, sem se odločila, da si pomagam sama. 

Študij dermatologije je bila moja prva izbira. Pridobljeno znanje, ki mi ga bo ponudila dermatologija, mi bo v veliko pomoč pri preučevanju kožnih nepravilnosti. Študij dermatologije zahteva nenehno učenje in izobraževanje, saj se kožne spremembe med seboj zelo razlikujejo. Za enkrat nad študijem nimam nikakršne pripombe in bi ga priporočala vsem, ki si želijo spoznati delovanje naše kože. Ravno v tem semestru je veliko govora o atopičnem dermatitisu, ki je še kako aktualna tematika v teh mrzlih zimskih dneh. Dragi srednješolci, obljubljam vam, da vas dermatologija ne bo razočarala.

Previous
Ortodont za otroke nikakor ni prišel v poštev pri mojem sinu
Next
Stara stanovanja v centru mesta, nam lahko prinesejo dobiček